9 maart 2015

Yin Yoga

Yin Yoga is een langzame, intensieve vorm van yoga.

Relatief gezien blijf je lang (ca.2-5 minuten) in een bepaalde houding. Daarbij ervaar je een spanning die minder comfortabel aan zal voelen, die je echter wel vol kunt houden! Je spieren blijven ontspannen. Hierdoor bereik je niveaus in je lichaam die dieper gaan dan spieren: het bindweefsel en de gewrichten.

De Yin Yoga biedt jou de mogelijkheid om bewust te zijn van wat jouw lichaam aangeeft. Ervaar de yogahouding zoals jouw lichaam aangeeft deze uit te kunnen voeren. Het gaat er dus om naar jouw lichaam te (leren) luisteren.

Korte uitleg anatomie en Yin Yoga

De Yin Yoga biedt jou de mogelijkheid om bewust te zijn van wat jouw lichaam aangeeft. Ervaar de yogahouding zoals jouw lichaam aangeeft deze uit te kunnen voeren. Het gaat er dus om naar jouw lichaam te (leren) luisteren. Ieder mens heeft een andere flexibiliteit. Dit heeft alles te maken met ieders anatomie.  Bijvoorbeeld, hoe het dijbeen zich beweegt in de heupkom, de vorm van en de ruimte in de heupkom. Dit bepaalt hoe jij in een (yoga)houding zit. Ook de flexibiliteit van het bindweefsel is per persoon verschillend.
Onderstaand enkele afbeeldingen waarop duidelijke verschillen in vorm van heupen en dijbenen zichtbaar zijn.

Zij aanzicht heupgewricht ME Factory Yin Yoga Emmen

Zij-aanzicht heupgewricht. Duidelijk is te zien hoe de heupkommen verschillen.

Femur Torsion ME Factory Yin Yoga Emmen

De ‘bolletjes’ onderaan ieder dijbeen verschillen eveneens, waardoor elk dijbeen anders beweegt/draait in de heupkom

 

 

 

 

 

 

 

Door regelmatig deze rustige yogavorm te beoefenen versoepel en versterk je het bindweefsel en de gewrichten. Naast het rustige bewegen naar de verschillende houdingen, zullen deze tijdens de les afgewisseld worden met krachtiger (Yang-) houdingen, zodat je in balans blijft.

ME Factory Yoga Emmen