Het kan altijd en overal waar een stoel voorhanden is. Je hoeft je er niet voor om te kleden en kunt zelfs je schoenen aanhouden als je dit prettig vindt: Stoelyoga.

Wat is stoelyoga?

Stoelyoga bij ME Factory is de meest laagdrempelige vorm van yoga. De oefeningen zijn rustig, en worden op en rond de stoel uitgevoerd. Bij staande oefeningen wordt de stoel vaak gebruikt als steun bij balansoefeningen of om een houding te vergemakkelijken. Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal, er wordt creatief omgegaan met eventuele beperkingen. Ontspannen en genieten staan voorop en belangrijk om te onthouden: al zijn de bewegingen nog zo klein, de fysieke en mentale gezondheid zal verbeteren bij regelmatige beoefening!

Effecten van Stoelyoga

Beweging houd je flexibel en vitaal. Bij ME Factory bestaat de Stoel Yoga les uit een gevarieerd programma van lichaams- en ademhalingsoefeningen en meditatie en ontspanning. Je beweegt op rustige, bewuste wijze. Stoelyoga is voor iedereen, voor ouderen, wanneer je gebruik maakt van een rolstoel of herstellende bent van een blessure en fysiek beperkte mensen. Het is een fijne en veilige manier om te blijven bewegen tot op zeer hoge leeftijd, terwijl men de lichaamsgrenzen leert accepteren. 

In samenwerking met professionals uit de zorg zijn er prachtige programma’s ontwikkeld voor rolstoel gebruikers, mensen met dementie, artrose, reuma, hersenletsel, hartproblemen en fibromyalgie. Zowel patiënten als artsen erkennen de positieve effecten van één uur Stoelyoga per week!

Stoelyoga:

  • versoepelt je spieren en gewrichten;
  • verbetert de doorbloeding;
  • leert je spanning en onrust los te laten;
  • vergroot de concentratie;
  • ondersteunt je motoriek;
  • leert je signalen als stress en vermoeidheid eerder te herkennen;
  • maakt je meer bewust van je lichaam.

Blijf lichamelijk en mentaal fit met Stoel Yoga!